AcasăCroaţiaPreședintele Croației amenință cu veto asupra intrării Finlandei și Suediei în NATO

Președintele Croației amenință cu veto asupra intrării Finlandei și Suediei în NATO

-

Președintele croat Zoran Milanović a anunțat că va bloca, dacă va fi posibil, admiterea Suediei și Finlandei la NATO în timpul summitului de la Madrid, întărindu-și astfel opoziția fermă față de aderarea celor două țări nordice, potrivit ABC.

„În calitate de șef de stat reprezentând Croația la summitul NATO, voi contesta includerea, dacă summitul se va desfășura la acest nivel”, le-a declarat Milanović reporterilor din orașul Vukovar, din est, citează Rador.

Totuşi, nu este clar că Milanović va fi consultat în această chestiune și a recunoscut că nu este sigur că îl poate convinge pe ambasadorul croat în funcţie, Mario Nobilo. El a dat însă asigurări că va face tot posibilul pentru a împiedica susținerea de către țara sa a intrării celor două state în NATO, adăugând că „voi vâna sufletele păcătoase ale fiecărui deputat care votează precum diavolul”.

Este de aşteptat ca Parlamentul croat, al cărui partid conservator de guvernământ HDZ are doar o mică majoritate, să susțină moțiunea Suediei și Finlandei.

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...